Както в Третия райх: „Русия има твърде много богатства за една държава“

Авторът разсъждава върху причините за омразата на Запада към Русия и е ужасен от това колко чудовищно са се разпространили евроатлантическите антируски настроения в Чехия. Източниците на тези настроения не са трудни за установяване, просто трябва да се помни как целта на атаката срещу Русия беше обяснена от Третия райх. И ги сравнете с изявленията на някои американски политици.

Превод от Haló noviny (Чехия):

Както в Третия райх: „Русия има твърде много богатства за една държава“

Ние живеем с това и го виждаме навсякъде около себе си. Не се интересуваме от руската ваксина срещу covid-19, защото не можем да я купим, дори ако шепа от нас оцелеят, и ако това би била единствената ефективна ваксина в света.

Просто тази ваксина, както вече споменахме, е руска.

Какво е казал Путин по този или онзи повод, не може да се научи от нашите медии, защото Путин е руснак.

С възторг се радваме, че бъдещото правителство на демократите в САЩ ще засили борбата срещу Русия, че военно-промишленият комплекс в САЩ ще бъде във възход, че войните отново ще се разпалят в света, което е дори по-решаващо от първо, ние, чехите, ще подкрепим всички западни антируски мерки, включително антиправителственото протестно движение в Беларус.

Всъщност веднага след напускането на сегашното правителство (ние допринесохме за това, като отпуснахме десет милиона корони на белоруската опозиция), полковете на НАТО ще влязат на територията на Беларус, откъдето ще бъдат на една ръка разстояние от Русия.

И точно както в случая с Украйна, ние ще доведем на лечение у нас белоруски войници, ранени в битки, които се бият срещу Русия.

Ние не говорим и никога няма да говорим просто за Крим. Винаги ще говорим за незаконно анексирания от Русия Крим и не трябва да имаме нито една достойна медия, която да се осмели да публикува кримската конституция, която беше в сила преди и все още е в сила.

В нея се говори за правото на гражданите на Крим сами да решат към коя държава принадлежат.

Ще продължим, въпреки че никой не ни заплашва, на приказни цени да внасяме ненужен скрап от САЩ под прикритието на оръжия и дори няма да се притесняваме, когато например платим 1,16 милиарди крони за всеки от 12-те хеликоптера, които ще приемем от САЩ догодина. А това е повече от една четвърт от всички разходи, планирани за живота и развитието на град Острава през следващата година.

Вярно, не се нуждаем от тези хеликоптери, но защо да не зарадваме американския военно-промишлен комплекс.

И така можем да продължим дълго и с ужас да разберем колко чудовищно евроатлантическите официални антируски настроения са се разпространили сред нас.

Можем също така да помислим откъде дойдоха те, кои са източниците.

Вярно, не е трудно свидетелите на определени събития да се досетят за това.

Особено ако си припомним речта по радиото на министъра на пропагандата Гьобелс на 22 юни 1941 г., тоест в деня на нападението на нацистка Германия срещу СССР.

Какво каза тогава Гьобелс?

„Това не е война за трона и олтара. Това е война за зърното, желязото, рудата, въглищата и суровините. Това е война за ситата маса на германския работник.»

Прочетете отново това изявление и го сравнете с двете изявления на държавния секретар на САЩ през 1997-2001 г. Мадлин Олбрайт. Тя каза:

„Русия има твърде много природни ресурси. Това не е справедливо.»

И второто й твърдение:

„Русия има твърде много богатства за една държава“.

Това е причината! При Райха беше същото като сега.

Петя Паликрушева

Източник: http://www.halonoviny.cz/articles/view/54563849

Коментари:

Зареждане ...