Haber7: Ето кой е първият чуждестранен купувач на Су-57

Турското издание е научило, че Русия е подписала договор за продажбата на 14 изтребителя Су-57 на стойност 2 милиарда долара. Тази сделка ще позволи на купувача да стане държава с една от най-добрите военновъздушни сили на целия африкански континент. Коя е тази държава — в материала Haber7.

Превод от Haber7 (Турция): 

Haber7: Ето кой е първият чуждестранен купувач на Су-57

Стана известна първата държава, която поръча руските изтребители Су-57. Алжир подписа договор с Русия за закупуването на 14 Су-57 на стойност 2 милиарда долара.

Министерството на отбраната на Алжир съобщи, че в рамките на преговорите с Министерството на отбраната на Русия е постигнато споразумение за закупуването на ново поколение изтребители Су-57 на стойност около 2 милиарда долара.

Руските медии отбелязват, че закупуването на Су-57 ще позволи на Алжир да стане африканската държава с едни от най-добрите военновъздушни сили на континента.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.haber7.com/dunya/haber/3036987-imzalar-atildi-su-57nin-ilk-yabanci-musterisi-belli-oldu

По-рано съобщихме:

Алжир подписа договор за придобиване на руски изтребители. До четири години самолетите ще влязат в експлоатация в африканската страна. Както следва от статията, Европа е изключително загрижена за случващото се. Как тази сделка ще се отрази на военния баланс в Средиземноморието? И какви руски оръжия вече са в Алжир?

Превод от Rai Al Youm (Великобритания):

Руските Су-57 и Су-35 в Алжир изплашиха Eвропа

Алжирското въоръжение започва да притеснява европейските страни — те разглеждат алжирското придобиване на руският самолет Су-57 като пряка заплаха за европейското превъзходство.

Арабската страна обяви намерението си да се снабди с модерните руски самолети като Су-57, Су-34 и Су-35 (всички те са многоцелеви изтребители), сред които специално място заемат Су-57 — самолети от пето поколение, сравними с американските самолети F-35. Първият договор за придобиване на 14 изтребители от всяка серия вече е подписан.

Алжир ще получи самолетите през следващите четири години, което ще се отрази на военния баланс в западното Средиземноморие. Новинарският сайт Mena Defense, който е специализиран в областта на въоръжението, внимателно проучва алжирските сделки за закупуването на три руски изтребителя, оборудвани с ракети със среден и далечен обсег и мощни радари, които им дават предимство при маневрирането и поразяването на целите.

Действията на алжирските власти не тревожат Мароко, неговият исторически съперник, а Франция, Испания и Италия. Французите нямат изтребители, сравними със Су-57. Те произвеждат Rafale — добър изтребител, но лишен от мощните характеристики на руския самолет. Испанската военна авиация също изостава от Алжир със своите самолети F-18, докато Италия остава единствената страна, която има самолети F-35, които се конкурират с руските изтребители.

Алжир разполага с лидерската руска система за противоракетна отбрана С-400, която в случай на война може да парализира атаките на всички европейски изтребители. Русия предостави на арабската страна ракетите „Искандер“, способни да удрят пристанища и бази в Южна Европа, а Израел остава единствената страна в Средиземноморието, способна да изстреля ракети от подводници.

Военният потенциал ще засили тежестта на Алжир в процеса на вземане на политически решения и ще направи невъзможно прилагането на либийския сценарий в страната. Европейските държави не искат превъзходството на военновъздушните сили на Алжир и затова техните министерства на отбраната, специалните служби и стратегическите изследователски центрове наблюдават със загриженост действията на алжирското ръководство.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.raialyoum.com/index.php/%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%88%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%A8%D9%8A%D8%A9-%D9%82%D9%84%D9%82%D8%A9-%D9%85%D9%86-%D8%AA%D9%81%D9%88%D9%82-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D8%B2/

Руските Су-57 и Су-35 в Алжир изплашиха Eвропа

Коментари:

Зареждане ...