Fox News: Байдън ще върне «катастрофалната» външна политика на Обама

Назначаването на новоизбрания президент Джо Байдън ясно сигнализира за „завръщане към външната политика на администрацията на Обама“, което „имаше катастрофални последици“ за САЩ. Това предупреди членът на комисията по въоръжени сили към Сената Том Котън.

Превод от Fox News: 

Fox News: Байдън ще върне "катастрофалната" външна политика на Обама

Котън се позовава на мемоарите на бившия президент Барак Обама, в които «той твърди, че много хора са го съветвали да влезе във война с Либия — войната, която продължава вече десета година».

Котън нарича войната „десетгодишна партия, която предизвика гражданска война, робство и поток от мигранти в Европа“.

„Спомнете си ИДИЛ (терористична организация, забранена в Руската федерация — бележка на редактора): възходът на ИДИЛ се случи, когато Барак Обама прибързано ни изтегли от Ирак“, каза Котън в сряда, 25 ноември.

Според Котън кандидатите за ключови длъжности, предложени от Байдън, принадлежат „към същата група, която твърди за невъзможността за мир между Израел и арабските страни, без да се реши палестинският въпрос“.

Котън повдигна темата за Китай и акцентира вниманието върху коментар на Джейкъб Съливан, когото Байдън номинира за съветник по националната сигурност.

„Хора като Джейк Съливан казаха, че трябва да се радваме на възхода на Китай“, каза Котън.

«През този период, когато много от тези кандидати бяха начело, Китай буквално построи острови в Южнокитайско море и след това ги милитаризира, значително разширявайки обсега на своите ракети, самолети и кораби.»

Съливан по-рано беше най-добрият съветник на Хилари Клинтън, който отстояваше злополучната идея за краха на Либия преди близо 10 години.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.foxnews.com/politics/tom-cotton-biden-appointments-return-obama-disastrous-foreign-policy

Коментари:

Зареждане ...