Многофункционалните роботехнически комплекси за разминиране «Уран-6» ще бъдат задействани в Карабах (и видео)


Многофункционалните роботехнически комплекси за разминиране «Уран-6» ще бъдат задействани в рамките на миротворческата операция в Нагорни Карабах. Това съобщиха руски журналисти от мястото на събитието.

Многофункционалните роботехнически комплекси за разминиране "Уран-6" ще бъдат задействани в Карабах (и видео)

Руското министерство на отбраната съобщи, че 1895 бежанци са се завърнали в Нагорни Карабах за изминалото денонощие, повече от 13 хиляди жители вече са се завърнали по местата си на пребиваване със съдействието на миротворците.

Русия: За денонощието 1895 бежанци се завърнаха в Карабах с помощта на руските миротворци

„Руските миротворци осигуряват безопасното завръщане на бежанците. През деня 1895 бежанци се завърнаха в Нагорни Карабах от територията на Армения, които преди това бяха напуснали домовете си в Нагорни Карабах заради военните действия“, цитира РИА Новости генерал-майор Игор Конашенков.

Отбелязва се, че повече от 13 хиляди жители на Нагорни Карабах вече са се завърнали в местата си на предишно пребиваване със съдействието на руските миротворци.

По-рано съобщихме, че над 2,3 хиляди бежанци са се върнали от Армения в домовете си в Нагорни Карабах за едно денонощие с помощта на руските миротворци.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...