Депутатите приеха Бюджет 2021

Депутатите приеха Бюджет 2021.

Всички имаме разбирането, че трябва да отговорим на предизвикателството Covid-19. Това заяви финансовият министър Кирил Ананиев.

Депутатите приеха Бюджет 2021
Източник: БГНЕС

Властта знаела всички предизвикателства пред бизнеса, пред хората и пред фискалната стабилност. Голяма част от проблемите са залегнали в макрорамката за следващата година, по мнението му. Тези проблеми са надпартийни и този бюджет не обслужва партийни интереси, подчерта финансист номер едно.

Бюджетът за следващата година е нашият адекватен отговор, според министър Ананиев. Увеличават се средствата за образование, по думите му.

Увеличава се минималната работна заплаха. Увеличава се и минималното пенси, увеличава се и максималната пенсия, както се похвали още министърът на финансите.

Средствата за здравеопазване за догодина за рекордно високи, отчете още Ананиев. Там са парите за медиците на първа линия, за ваксината, както и за педиатричната болница. Ако нямало криза фискалната ни позиция щяла да е по-добра, по мнението му.

След кризата се очаква страната да тръгне по пътя на икономически растеж и развитие, според Ананиев.

Бюджет 2021 дава ясен хоризонт за реализиране на политики и мерки, в него има достатъчно буфери, отчете още финансовият министър.

Диляна Панайотова, News.bg.

Коментари:

Зареждане ...