Турски безпилотник Bayraktar TB2 опасно прелетя към северната част на Крим

24 ноември 2020-Нюз Фронт.

Турските дронове Bayraktar TB2 започнаха да „опипват“ руските системи за ПВО в Крим.
Преди няколко часа турският ударен многоцелеви безпилотен летателен апарат Bayraktar TB2, издигнал се от една от военните бази на територията на Украйна, полетя към северните граници на Крим. Съгласно данните от източници дронът е бил забелязан в района на Херсон, но по-късно изчезва от полезрението на общодостъпните мониторингови ресурси, което не изключва вероятносттра, че дронът е могъл да се приближи до руските граници на разстояние от няколко десетки километра.

Турски безпилотник Bayraktar TB2 опасно прелетя към северната част на Крим

Към настоящият момент остава неизвестно дали този безпилотен летателен апарат принадлежи на въоръжените сили на Украйна или е използван от Турция, но предвид факта, че такива безпилотни летателни апарати са се научили да заобикалят системите за ПВО стоящи на въоръжение в Русия, експертите изразяват много сериозни опасения относно появата на такива БЛА наблизо с Крим.

Турски безпилотник Bayraktar TB2 опасно прелетя към северната част на Крим

„Турция не само не признава връщането на Крим в състава на Руската Федерация, но и декларира, че Крим винаги е бил част от Турция.
Възможно е Анкара да се опита да опита да предизвика Русия, като действа през територията на Украйна “, подчертават представители на експертната общност.

Трябва да се отбележи, че в рамките на последния конфликт, турските БЛА Bayraktar TB2 успешно демонстрираха способността да заобикалят радарите на такива съвременни системи за противовъздушна отбрана като системата за противовъздушна отбрана Tор С-300 и т.н.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...