Нова система на строги мерки срещу Ковид във Великобритания

Британският премиер Борис Джонсън ще оповести днес новата система от по-строги местни ограничения в Англия след изтичането на пълната карантина на 2 декември. Междувременно и четирите съставни части на Обединеното кралство — Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия подкрепиха плановете да се позволи общуването между отделни семейства за няколко дни около коледните празници.

Нова система на строги мерки срещу Ковид във Великобритания

Днес в Камарата на общините Джонсън ще изложи следващите планове на правителството в борбата срещу пандемията след 2 декември. Това, което най-мното вълнува хората е Коледа, като по предварителни сведения ще се позволи на до три семейства да прекарат заедно пет дни около празниците.

От канцеларията на премиера съобщиха, че ръководствата на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са дали одобрение за подобна мярка. В Англия обаче след изтичането на пълната карантина ще влязат в сила по-строги ограничения на редица места, като подробностите за това кой район в каква карантина по тристепенната скала ще попадне ще бъдат съобщени в четвъртък.

Очаква се обаче да падне вечерният час за заведенията. Депутатите ще гласуват по новата схема преди изтичането на пълната карантина на 2 декември. Около 70 депутати от Консервативната партия на премиера заявиха, че няма да подкрепят мерките, ако няма убедителни доказателства, че карантината дава резултати. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...