Лондон одобрява ваксината на „Пфайзер“ още тази седмица

Ваксината срещу коронавирус, разработена от компаниите „Пфайзер“ и „Бионтек“, може да бъде одобрена за използване във Великобритания още тази седмица, предаде Ройтерс, като цитира в. „Телеграф“.

Лондон одобрява ваксината на „Пфайзер“ още тази седмица

Според изданието британските регулационни органи може да разрешат това, още преди ваксината да бъде разрешена за използване в САЩ.

Великобритания е поръчала 40 милиона дози от ваксината на „Пфайзер“ и очаква до края на годината да получи 10 милиона дози.

Според правителствени източници регулационните органи са на път да започнат официална оценка на ваксината, а Националната здравна служба е била предупредена да се готви да я поставя от 1 декември.

Ройтерс припомня, че американската регулационна Агенция за контрол на храните и лекарствата ще реши дали да разреши използването на ваксината на 10 декември.

В Германия министърът на здравеопазването съобщи, че страната може да започне програма за ваксинация още следващия месец. Според Йенс Шпан «има причини за оптимизъм, че в Европа може да има одобрена ваксина още тази година».

В Испания премиерът Педро Санчес обяви, че през януари ще стартира  програма за всеобща ваксинация срещу Covid-19. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...