Ген. Бен Ходжес: България и други страни могат да спрат Русия в Черно море

Американският генерал твърди, че в Европа има една страна, която може да спре Русия. Тази страна е основният съюзник на САЩ и единствената държава, която може да промени действията на Русия на международната политическа сцена, според бившия командващ американските сухопътни войски в Европа Бен Ходжес Украйна, Турция и други страни от Черноморския регион могат да допринесат за това.

Превод от Главред (Украйна):

Ген. Бен Ходжес: България и други страни могат да спрат Русия в Черно море

Украйна, Турция, България, Грузия, Румъния и Молдова могат да спрат Русия в Черно море, твърди Бен Ходжис

Германия е основният съюзник на САЩ и единствената държава, която може да промени действията на Русия на международната политическа сцена. Украйна, Турция и други страни от Черноморския регион могат да допринесат за това.

Това изявление направи бившият командващ американската армия в Европа, американският генерал Бен Ходжес в интервю за ЦензорНет.

Според него страните от Черноморския регион, включително Украйна, Турция и Грузия, могат да повлияят на поведението на Русия в Черно море. Те трябва да признаят, че преминаването на кораби от анексирания Крим е незаконно.

„Ако обединим усилията на Румъния, Украйна, Грузия, България, Молдова, Турция … и ако те заедно постоянно държат Руската федерация отговорна за нейните нарушения в Черно море, това ще промени руския разказ. Трябва ясно и съвместно да признаем, че всички кораби, плаващи извън пристанището в Крим, са незаконни …»- каза военният.

При подобен сценарий Германия може да играе ключова роля — единствената държава, способна да повлияе на Москва.

„Германия може да играе важна роля тук. За мен Германия е ключов съюзник на САЩ и единствената държава, която може да промени поведението на Кремъл“, подчерта Бен Ходжес.

Петя Паликрушева

Източник: https://glavred.info/world/general-ssha-nazval-stranu-evrosoyuza-kotoroy-po-silam-ostanovit-rossiyu-novosti-mira-10223471.html

Коментари:

Зареждане ...