Аксьонов: Крим разруши фантазиите на Киев

Главата на Крим Сергей Аксьонов заяви, че енергийната блокада, организирана от властите в Киев през 2015 г., в крайна сметка е довела до обратен ефект — регионът за първи път е престанал да има енергиен дефицит и е придобил солиден резерв от мощности. Аксьонов написа за това на страницата си във ВКонтакт.

Аксьонов: Крим разруши фантазиите на Киев

Крим беше оставен напълно без електричество през нощта на 22 ноември 2015 г. Поради взривяването на опорите и четирите електропровода, идващи от Украйна, бяха в неизправност. В Крим и Севастопол бяха въведени авариен режим и графици за аварийно спиране на тока. Ситуацията се подобри с поетапното пускане на енергийния мост от Краснодарския край. Започна наказателно дело по блокадата на електрозахранването по член от НК за диверсия.

„Пет години по-късно нищо не ни напомня за този драматичен момент в историята на руския Крим. След пускането на новите електроцентрали нашият регион за пръв път престана да има енергиен дефицит “, каза Аксьонов, отбелязвайки, че сега полуостровът има солиден резерв от мощности, позволяващ ускореното развитие на всички отрасли.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...