КОЩУНСТВО – PR АКЦИЯ НА БСП ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ!

Корнелия Нинова и още 32-ма нейни депутати щели да стават доброволци!?
Вярно е, че болниците имат нужда от доброволци, но в този момент най-малко искат да слушат призиви от типа „Другари, дайте да дадем!“.
Какво ще дадете – съпричастност, състрадание, всеотдайност?
Та вие не притежавате тези качества, как ще ги дадете?
В тази ситуация вие сте вулгарни – ще нащъкате като хлебарки из болниците и ще им създадете допълнителни затруднения, вместо да им помогнете!
Ще се чудят как да ви държат на разстояние в чистите зони, защото работата в инфекциозна среда изисква специални знания, квалификация, предварително усвояване на определени трудови навици (вкл. за санитари, дезинфектори и др. без медицинско образование).
Трябва да сте в трудово правоотношение, защото работодателят ви възлага точно определена работа, осигурява условия за изпълнението и ви държи отговорни за своевременността, точността и качеството на нейното изпълнение.
Осигурява също лични предпазни средства и ви запознава с протокола за ползването им, с правилата за вътрешния трудов ред и начинът и условията, при които се влиза и излиза от Ковид зоните.
Трудовото правоотношение е задължително за работа в болница, но вие като народни представители нямате право да работите по трудов договор през време на мандата.
Изключението е само за депутатите, които са лекари, защото те притежават необходимата квалификация и могат да работят по граждански договор.
Всяко допускане в инфекциозна среда на лица без квалификация и трудов договор е грубо нарушение и застрашава живота и здравето на пациентите и персонала!
Инспекцията по труда санкционира работодателите, които допускат работа без трудов договор!
Затова само ще увеличите разходите, защото болничните шефове ще трябва да отделят за вас от специалните предпазни облекла, маски и шлемове, които да облечете в чиста зона, да си направите селфитата и да ги съблечете отново в чиста зона.
Е, тук се сещам за няколко народни мъдрости в следната последователност:
„Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.“.
Но най-вече ви призовавам:
„Всяка жаба да си знае гьола.“!!!
Снежана Кондева

Коментари:

Зареждане ...