Гуанча, Китай: «Най-накрая поне някой да каже правилните думи»

Докато Тръмп „рие на място от другата страна на океана“, прагматичният император Путин разбира усилията на Китай за справяне с епидемията, твърдят китайските читатели. Те обсъждат речта на Путин на срещата на върха на БРИКС. Руският лидер похвали резултатите на Поднебесната в борбата срещу пандемията.

Превод от Гуанча, Китай:

Гуанча, Китай: "Най-накрая поне някой да каже правилните думи"

Вечерта на 17 ноември се проведе среща на лидерите на страните от БРИКС във формата на видеоконференция.

Една от темите на дискусията беше пандемията на коронавируса. Говорейки за епидемията, руският президент Владимир Путин заяви: Китай доказа, че новият коронавирус може да бъде победен и това се превърна в пример за други страни.

Путин каза:

„Както е известно на всички, Китай е първият, който се сблъсква с тази заплаха, пандемията на коронавируса, и след това показа на целия свят, че с нея може да се бори успешно“.

Той също така подчерта, че резултатите от борбата на Китай срещу епидемията са «съществени, ясни и разбираеми» и че това е добър пример за другите страни.

Още в началото на тази година Путин изрази подкрепата си за Китай в борбата с епидемията. На 4 февруари 2020 г. той заяви:

„Наистина се надявам нашите китайски приятели да могат да се измъкнат от тази трудна ситуация възможно най-скоро“.

Коментари на читатели:

    • Путин както и преди е честен и справедлив, така че Китай и Русия могат да продължат да си сътрудничат добре. Ако го сравним с някои европейски и американски лидери, то там често лъжата се прокрадва пред зъбите, дори самите те не вярват в нея.
    • Казват, че сред западните лидери „справедливостта и честността“ се считат за детско и незряло качество. В междудържавните отношения няма място за чиста честност и справедливост, тук те се ръководят само от собствените си интереси.
    • Ако сравним Путин с групата наркомани, сводници и унищожители на хора, които са лидери в САЩ и Европа, то думите са излишни.
    • Най-накрая поне някой да каже правилните думи.

Петя Паликрушева
Източник: https://www.guancha.cn/internation/2020_11_18_571824.shtml

Коментари:

Зареждане ...