El Universal: 80 % от мексиканците са готови да се ваксинират със «Спутник V»

Руският фонд за преки инвестиции проведе проучване, в което взеха участие 12 хиляди души от 11 държави. Изследването е проведено преди съобщението, че «Спутник V» има 92% ефективност. Резултатът показа, че жителите на най-големите страни в света имат положително отношение към руската ваксина и са осведомени за нейните преимущества.

Превод от El Universal, Мексико:

El Universal: 80 % от мексиканците са готови да се ваксинират със "Спутник V"

Руският фонд за преки инвестиции проведе проучване, в което взеха участие 12 хиляди души от 11 държави.

Осем от 10 мексиканци, анкетирани от Руския фонд за преки инвестиции, заявиха, че ще се ваксинират с ваксината «Спутник V». Според наскоро публикуваните данни ефективността й е 92%.

Руският фонд за преки инвестиции проведе проучване от 9 до 19 октомври, в което взеха участие 12 хиляди души от 11 държави: Бразилия, Виетнам, Египет, Индия, Индонезия, Малайзия, Мексико, Нигерия, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Филипините.

Проучването е проведено преди новината, че ефективността на руската ваксина «Спутник V» е 92%, според анализа на предварителните данни.

Според проучването 73% от анкетираните са готови да се ваксинират срещу коронавирус. Междувременно сред тези, които са запознати с руската ваксина «Спутник V», делът на желаещите да бъдат ваксинирани е още по-висок: 4 от 5.

В Мексико изследването установи, че 80% от мексиканците, които са знаели за ваксината «Спутник V», са заявили, че биха искали да се ваксинират с нея.

93% от анкетираните мексиканци заявяват, че искат да се ваксинират с ваксина на базата на човешкия аденовирус. «Спутник V» е пример за такава ваксина.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.eluniversal.com.mx/nacion/sputnik-v-8-de-cada-10-mexicanos-estan-dispuestos-aplicarse-la-vacuna-rusa-contra-el-covid-19

Коментари:

Зареждане ...