САЩ планират нова програма за реформа на финансовия сектор на Украйна

Американската агенция за международно развитие (USAID) проучва възможността за стартиране на нова програма, насочена към реформа на финансовия сектор в Украйна.

САЩ планират нова програма за реформа на финансовия сектор на Украйна

USAID отбелязва, че бъдещата инициатива „ще съдейства за подпомагане на икономическия растеж и намаляване на корупцията в Украйна“.

Изпълнителите ще работят за по-нататъшно трансформиране на финансовия сектор на страната „в система, която не позволява пране на пари, насърчава спестяванията и инвестициите“ и „предоставя необходимите услуги и финансови инструменти на потребителите, за да могат те да управляват по-добре своя бизнес и живот. «, добавят от агенцията.

В подготовката за стартирането на проекта представителите на USAID молят организациите, заинтересовани да участват в него, да изпратят заявки, които трябва да съдържат информация за техния опит и възможности.

„Задачата на изискването за търсене на потенциални изпълнители е да се проведат пазарни проучвания и да се съберат писмени данни за възможностите на квалифицирани организации, които имат опит в провеждането на реформи във финансовия сектор“, се казва в документа.

Очаква се реализацията на новата инициатива да отнеме няколко години.

По-рано беше обявено, че USAID възнамерява да отпусне допълнителни 3 милиона долара за Програмата за трансформация на финансовия сектор в Украйна и да удължи срока на действие на програмата с осем месеца — до 27 август 2021 г.

Новата програма, която се обсъжда в документа на американската агенция, ще се основава на постиженията на текущата.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...