Руските миротворци съпроводиха колона на Азербайджан в Карабах (и видео)


Руските миротворци придружиха колоната на азербайджанските въоръжени сили в Карабах. Конвоят, състоящ се от три камиона КамАЗ, премина от град Шуши до територията на региона Физули в Азербайджанската република.

Руските миротворци съпроводиха колона на Азербайджан в Карабах (и видео)

От първите дни на новата война в Карабах експертната общност обсъжда въпроса кой освен Турция стои зад ескалацията на конфликта. Този въпрос получи много конкретен отговор, пише авторът и обяснява какво общо има Великобритания с конфликта.

Превод от Zham, Армения:

Zham: Великобритания е в основата на конфликта в Карабах, целта е дестабилизация на Русия

В пресата се появи материал, в който с позоваване на „дипломатически източници“ се потвърждава версията, че официален Лондон е блокирал съвместните действия на Съвета за сигурност на ООН.

Ако към това добавим и факта, че британската компания British Petroleum вече е изразила подкрепа към правителството на Азербайджан, както и факта, че Anglo Asian Mining PLC е заявил, че е в контакт с азербайджанските власти по въпроси, свързани с експлоатацията на златни находища в региона Зангелан, картината става по-пълна.

Разбира се, би било наивно да се вярва, че Великобритания е започнала войната за експлоатация на златните находища — залозите в тази игра са много по-високи.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...