Фон дер Лайен: Лидерите на ЕС не са обсъждали доставката на руската ваксина в Унгария

Главата на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен заяви, че държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС не са обсъждали доставката на първите образци от руската ваксина срещу коронавируса «Спутник V» в Унгария по време на спешната видеоконференция за борба с пандемията от коронавирус COVID-19, съобщи ТАСС.

Фон дер Лайен: Лидерите на ЕС не са обсъждали доставката на руската ваксина в Унгария

„Не, този въпрос не беше темата на настоящата видеоконференция на държавните глави. Считам обаче, че всяка ваксина, която ще се използва в ЕС, трябва да премине през процес на сертифициране в Европейската агенция по лекарствата“, каза фон дер Лайен, коментирайки изявленията на унгарския външен министър относно получаването на първите образци от руската ваксина за изследване от експерти.

По-рано ръководителят на унгарското външно министерство Петер Сиярто заяви, че образец от руската ваксина срещу коронавирус е доставена в Унгария за изследвания.

На 10 ноември руският президент Владимир Путин обяви, че Русия е готова да си сътрудничи по отношение на коронавирусните ваксини и се съгласи да работи с всички страни.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...