САЩ изучават руска техника, подтиквайки Украйна към война с Русия

13 ноември 2020-Нюз Фронт.

Украйна ще достави на САЩ образци от военно оборудване, подобно на руското, за да могат американците да го проучат и да се подготвят по-задълбочено към възмжна война с Русия.

Както съобщава изданието «Царьград»с позоваване на китайското издание Sohu, странната на пръв поглед сделка, по условията на която САЩ купуват остарели образци на съветско радиоелектронно оборудване от Украйна, всъщност свидетелства за внимателното планиране от страна на американците на възможна военна конфронтация с Русия.

Пентагонът изучава принципа, по който работят съветските радари, вярвайки, че той е и основата за работата на съвременните руски модели.

САЩ изучават руска техника, подтиквайки Украйна към война с Русия

„Ето как американските войници ще бъдат подготвени да се срещнат с руските военни. Това е нож в гърба на Русия “, се казва в статията на китайските журналисти.

 

По-рано стана известно, че Украйна се е договорила с Турция за съвместното производство на безпилотни летателни апарати Bayraktar TB2, които западните експерти наричат „убийци“ на руските зенитни комплекси „Панцир“.
От тези факти можем да заключим, че Украйна под ръководството на западните си партньори се подготвя за военно решение на конфликта в Донбас, осъзнавайки, че ще трябва да окаже съпротива, включително и на руската армия, която вероятно няма да остане настрана.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...