Türkiye/Френският театър: Твърдяха, че е мюсюлманин, а се оказа нацист

Веднага след нападението в Ница имаше съобщение за нападение срещу полицаи в Авиньон. Френските медии раздуваха факта, че нарушителят викал «Аллаху Акбар», като по този начин подчертаха принадлежността му към исляма. Но веднага щом станаха известни подробностите от биографията му, френската общественост, която се втурна да обвинява мюсюлманите, замлъкна, пише Türkiye.

Превод от Türkiye (Турция):

Türkiye/Френският театър: Твърдяха, че е мюсюлманин, а се оказа нацист

Човекът, както се твърдеше, че е нападнал полицията в Авиньон с викове «Аллаху Акбар», се оказа психопат с крайна десни възгледи (нацист).

Терористичната атака в град Ница шокира Франция. Малко след инцидента новина за нападението дойде и от град Авиньон.

Инцидентът стана в 11:15 ч. в предградието на Авиньон Монфаве. Мъж с оръжие в ръце заплашвал минувачите и се опитвал да атакува полицейски патрул. Въпреки предупрежденията, той не оставил оръжието си и бил застрелян от полицията.

Френските телевизионни канали съобщиха, че нападателят крещял „Аллаху Акбар“. Много медии изведоха тази фраза на първите си страници. Прокуратурата обаче заяви, че нападателят страда от психично разстройство и че инцидентът не е терористичен акт.

По-интересното е, че нападателят се оказа член на агресивната крайнодясна организация Génération Identitaire. Когато истината беше разкрита, френските политици, които видяха в клането в Ница като претекст за бълване на омраза срещу мюсюлманите, изведнъж млъкнаха.

Фашистката организация, наречена Identity Generation, издига лозунга „Защити Европа“. Наред с антиимигрантските си дейности, тази организация имаше действия срещу джамии в европейските страни, с анти-мюсюлмански протести и периодично е обект на полицейски операции.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/dunya/742682.aspx

Коментари:

comments powered by HyperComments