Пряко от Франция: «Как се интегрират мюсюлманите, те охвърлят всичко светско»

„Изключително тежък е контекстът на този пореден терористичен акт във Франция, в Ница вчера“, коментира в „Преди всички“ Стефан  Манов пряко от Тулуза  — Франция за страната, която се намира между терора, коронавируса и мюсюлманския бойкот.

Пряко от Франция: "Как се интегрират мюсюлманите, те охвърлят всичко светско"

В рамките на един месец във Франция се отбелязаха три терористични акта. Започна се с опита за покушение над вече бившата редакция на „Шарли Ебдо“, бяха ранени журналисти на друга медия, след това обезглавяването на учител по история,показал карикатура на пророка Мохамед и сега — вчерашният терористичен акт…

Ситуацията е изключително притеснителна. А идва 2 ноември, Денят на починалите, когато французите посещават покойниците си и вече има предупреждения от миналата неделя от министъра на вътрешните работи на Франция до префектите, като се посочва за възможни нападения около черквите във връзка с този уикенд.» Това поясни Манов.

По думите на Стефан Манов тунизийският терорист се казвал Абрахим А.

„Влязъл е на 20 септември в Италия, на 9 октомври е бил в Бари, стига до Париж и в деня на атентата пристига в 6 часа в Ница, въоръжен с три ножа, влиза в църквата „Успение Богородично“ и знаете какво се случва…», разказва Манов.

„Терорът е овладян много бързо от общинската полиция, случаен човек натиска паник бутона и те бързо го залавят за 30 минути.

Сега обаче се питаме — как се интегрира мюсюлманското общество – това население отхвърля светското начало на френската република.

Проучвания показват, че 25 % от мюсюлманите смятат, че Шариатът е над Републиката, като този процент сред младите мюсюлмани е над 50 % .

Това са процеси, вървели години наред, но не са се забелязвали.

Това е крах на френската система да интегрира и приобщи към ценностите на Републиката един голям брой хора» — заяви още Манов.

Интервю на Силвия Великова със Стефан Манов

Коментари:

Зареждане ...