«След като секна финансирането от ОАЕ, секна и ентусиазмът на «отровняците» да се борят за народни правдини!»

Плътноста на протеста на “жълтите павета” /видно от медийното му отразяване…. стигна рекордно ниско ниво — достойно за Книгата на Гинес….Някъде около човек на декар (1000 кв.в)?!Всъщност масата на протеста в момента се олицетворява главно от двамата ТВ репортери на кабеларките…7/8 ТВ на Слави Трифонов и БСТВ на Нинова.
"След като секна финансирането от ОАЕ, секна и ентусиазмът на "отровняците" да се борят за народни правдини!"
Няма го дори “отровното трио”….при което вероятно след като секна финансирането от ОАЕ/разбирай Черепа, секна и ентусиазмът на “отровняците” да се “бунтуват” за народни правдини!
Скоропостжно мина в нелегалност президента Радев, а липсата на размаханият му юмрук най-сетне успокои бай Йоло Денев, който все си мислеше, че Радев излиза да го бие.
Всъщност случилото се….наред с трагикомизма, с който беше зареден протеста изигра ролята и на своеобразен тест за политическа интелигентност/зрялост/ на днешният българин.
В тази връзка, ако съвсем условно приемем, че скалата на политическото IQ е поместена между “0” и “100”, то всички онези, които сляпо или срещу скромно заплащане демонстрираха някаква вяра в протеста, т.е. че протестът ще постигне целите си, …трябва да са наясно,че IQ-то им е някъде около “нулата”….?!
На другият полюс са тези с IQ,което гони “стотицата”.
"След като секна финансирането от ОАЕ, секна и ентусиазмът на "отровняците" да се борят за народни правдини!"
Които от самото начало бяха с ясното съзнание, че т.н. “спонтанен” протест всъщност е чиста проба уйдурма, която ще завърши по начина, по който наистина и завърши.
Тотален политически крах, платен с “божковите” милиони, отклонени от хазната.
С други думи, предсрочни избори няма да има, а Гешев ще е главен прокурор до изтичане на мандата.
Междувременно протеста ни направи свидетели на ужасяващо ниското ниво на политическата култура на протестиращите, включително и онези/учещите в чужбина-цвета на нацията.
Виначе учещите в уж престижните западни учебни заведения, които вместо прехвалена западна политическа култура демонстрираха прецизно замеряне с яйца на полицията и правителствените сгради в “триъгълника на власта”.
Получи се резултат, при който ГЕРБ
вместо да се “разклати” — противно на прогнозите на политолозите със “желателно “ мислене — заздрави позициите си, а БСП не успя да отвоюва в “мътната вода” допълнителна територия от електоралният сегмент на управляващите.
Причините:
— Отсъствието на ясно формулирана цел? В това отношение подвикванията и лозунгите от различните точки на протеста могат да бъдат обобщени с фразата: ”…не знаем как трябва да е, но не е така…!”
— Липсата на политически инструмент/политически субект-политическа партия/, който да осигури политическото представителство на протестиращите във власта.
— Дефицит на лидерство. Начело на протеста се самопоканиха или бяха инсталирани/буквално от нищото/ обществено — неразпознаваеми лица без необходимият обществен авторитет и съмнителни обвързаности с олигархичните кръгове…
— разнообразието на исканията в по-голямата си част противоречеше на конституционните норми, което априори ги правеше несъстоятелни.
— Отсъствието на каквато и да е политическа подкрепа от вън/ЕС/. Нещо повече, такава получи правителството.
Енчо Енев

Коментари:

Зареждане ...