На 49 години: Почина четвърта учителка от Ковид 19

Четвърти смъртен случай на учител, заразен с коронавирус. 49-годишна преподавателка в Севлиево е загубила битката с болестта, съобщи Нова телевизия.

На 49 години: Почина четвърта учителка от Ковид 19
Модел на коронавируса, причиняващ Covid-19, и на протеина (на преден план), образуващ „шиповете“ на повърхността му, който осъществява инвазията -позволява на вируса да навлезе и зарази човешките клетки. На модела се вижда, че повърхността на вируса (синя) е покрита с „шипкови“ протеини (червени).Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ейлин Бейрактарова е с 20-годишен стаж. Постъпва за лечение в местната болница в събота, нямала е усложнения. Смъртта й е настъпила внезапно.

Още 5 учители от най-голямото училище в Габровска област са заразени с коронавирус. В дистанционна форма на обучение са преминали и учениците от 5 до 7 клас.

«Жената имаше доказан коронавирус с всички съпътстващи усложнения, които вървят при това заболяване. Имаше наднормено тегло, диабет, хипертония, придружаващи заболявания, които усложниха клиничната картина. До последно тя беше в добра кондиция. Нямаше признаци за влошаване на заболяването. Движеше се в приемливи граници — контактна, адекватна. Без респираторен проблем, за съжалени смъртта настъпи внезапно», обясни д-р Пламен Цеков, управител на МБАЛ Севлиево.

Коментари:

Зареждане ...