Гунцбург сподели за състоянието на първите ваксинирани със «Спутник V»


Директорът на Центъра «Гамалея» Александър Гинцбург сподели за състоянието на доброволците, участвали в първите клинични изпитания на руската ваксина Спутник V срещу коронавируса. Това съобщи РИА Новости.

Гунцбург сподели за състоянието на първите ваксинирани със "Спутник V"

По думите му те не се наблюдават, но с тях учените са в контакт.

„Доколкото знам, никой от тях дори не се е простудил, не се е разболял или се е заразил. Въпреки че клиничните изпитания официално завършиха”, каза Гунцбург.

По-рано съобщихме, че руският фонд за преки инвестиции изпрати заявление до Световната здравна организация за ускорена процедура за регистрация на руската ваксина срещу коронавируса «Спутник V».

Русия изпрати до СЗО заявка за ускорена регистрация на ваксината "Спутник V"

„Изпратихме заявление за ускорена регистрация (Emergency Use Listing, EUL) и предварителна преквалификация на ваксината от Световната здравна организация“, цитира Интерфакс пресслужбата на Руския център за преки инвестиции.

По-рано представителят на Световната здравна организация в Русия Мелита Вуйнович заяви, че СЗО се надява скоро да могат да препоръчат за употреба коронавирусни ваксини от Русия и други страни.

Ханс Клуге, регионален директор на СЗО за Европа, заяви, че организацията би искала да благодари на Русия за разработването на ваксината срещу коронавируса «Спутник V».

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...