Fox News: Изчезнаха секретни документи за Хънтър Байдън

Fox News съобщи, че секретните документи за Хънтър Байдън, син на кандидата за президент от Демократическата партия и бивш вицепрезидент на страната Джо Байдън, са изчезнали.

Fox News: Изчезнаха секретни документи за Хънтър БайдънВ понеделник, 26 октомври, каналът е получил редица документи от източник за семейство Байдън, каза в ефира водещият Тъкър Карлсън. Fox News счита, че документите са достоверни.

Според Карлсън той и колегата му, които са били в Лос Анджелис, са помолили продуцента да им изпрати тези документи от Ню Йорк, но в процеса на изпращането им те са изчезнали, каза той.

„Документите за Байдън така и не пристигнаха в Лос Анджелис. Във вторник сутринта получихме информация от транспортната компания, че пакетът ни е отворен и съдържанието е изчезнало» , каза водещият.

Компанията е разследвала, но засега „няма работеща теория“ за това как документите са могли да изчезнат, заключи Карлсън.

По-рано New York Post публикува поредица от статии, базирани на кореспонденцията, за която се твърди, че е намерена в лаптопа на Хънтър Байдън, който е открит в един от сервизите в Делауеър. Собственикът на работилницата направи копие на твърдия си диск, който след това беше даден на личния адвокат на американския президент Доналд Тръмп Руди Джулиани. След това адвокатът предостави електронни материали на медиите.

Един от материалите на изданието се съдържа кореспонденцията между Хънтър и ръководителя на украинската компания «Бурисма» Вадим Пожарски. По това време Хънтър-младши е член на борда на директорите на организацията.

В едно от писмата, датирано от 17 април 2015 г., Пожарски изказва своята благодарност към Хънтър Байдън, че го е поканил във Вашингтон, за да се срещне с Джо Байдън, който по това време е вицепрезидент. Изданието посочва, че в друго писмо той моли Байдън-младши да помисли как може да използва собственото си влияние, за да помогне на компанията.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...