«Руските танкове нямат нужда от виза, за да влязат в Европа»

Руските танкове нямат нужда от виза, за да влязат в Европа, се пошегува руският вицепремиер Дмитрий Рогозин и обясни, че не се чувства притеснен от западните санкции, които му пречат да пътува в Европаи САЩ, предаде Франс прес.

"Руските танкове нямат нужда от виза, за да влязат в Европа"

«Аз много се забавлявам по този въпрос. Не ни дават визи, обявили са санкции срещу нас. Но танковете нямат нужда от виза», заяви той на шега в предаване по руския телевизионен канал «Россия 1».

Рогозин, който отговаря за отбранителния и космическия сектор, е известен с провокативните си реплики и редовни критики срещу Запада.

Доста активен в Туитър, руският вицепремиер написа вчера, че страната му не заплашва Запада и че той «ще бъде разрушен при всички случаи от нашествията на гейовете и «Ислямска държава».

Няколко десетки руски политици и проруски украински лица, сред които Рогозин, са обект на западните санкции — сметките им са замразени и им е забранено да пътуват в ЕС и САЩ в отговор на анексирането през 2014 г. на украинския полуостров Крим от Русия.

Американският списък включва повече от 50 лица, а европейският — над 110. Между тях са лидерите на проруските сепаратисти в Източна Украйна, шефовете на руските служби за сигурност и олигарси, близки до президента Владимир Путин.

Трафик нюз

Коментари:

Зареждане ...