Лукашенко: Протестиращите студенти — вън от ВУЗ-овете

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че студентите, които участват в протеститетрябва да бъдат изгонени от университетите. Това съобщи ТАСС.

Лукашенко: Протестиращите студенти - вън от ВУЗ-овете

Според Лукашенко студентите, участвали в неразрешени протести, се лишават от правото да бъдат студенти.

„Моля, изпратете ги, както казах, някои в армията, а други на улицата. Оставете ги да вървят по улицата. Но те трябва да бъдат изключени от университетите“, заяви Лукашенко по време на срещата по подготовката на шестото Всебелоруско народно събрание.

САЩ играят ключова роля в събитията, които сега се случват в Беларус. Както съобщи ТАСС, това е заявил ръководителят на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин.

Наришкин: САЩ играят ключова роля в събитията в Беларус

Според наличната информация в СВР, Съединените щати играят ключова роля в текущите събития в Беларус“, каза той.

Според него, въпреки че САЩ се опитват да се «държат в сянка» в публичното пространство, след началото на масовите улични протести, американската страна «е умножила финансирането на белоруските антиправителствени сили».

По-рано директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че службата следи отблизо ситуацията в Беларус и това, което се прави от страна на Запада.

На 9 септември белоруският лидер Александър Лукашенко отбеляза, че протестите в Беларус се контролират извън Съединените щати чрез «център край Варшава», както и от Чехия, Украйна и Литва.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...