Кремъл: Путин получава цялата информация за Ковид 19


Руският президент Владимир Путин получава цялата информация за ситуацията с коронавируса в Русия, заяви прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

Кремъл: Путин получава цялата информация за Ковид 19

„Разбира се, президентът получава цялата информация. Знаете, че щабът работи. В допълнение към щаба има и информационен център. И, разбира се, както по линията на федералния център, така и по линията на отделните региони, цялата информация се докладва на държавния глава“, каза Песков.

Ситуацията с коронавируса в Русия е напрегната, но контролирана, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Кремъл: Ситуацията с Ковид 19 в Русия не е лека, но е под контрол

„Всъщност ситуацията е под контрол — не е лека, напрегната е, но е под контрол“, каза Песков.

Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков подчерта също, че регионите са се подготвили предварително за втората вълна на коронавирус.

Общо от началото на пандемията в света са регистрирани над 41 милиона случая на заразяване, 31 милиона са се възстановили, над 1,1 милиона души са починали. В Русия са установени повече от 1,4 милиона души с COVID-19.

Руската федерация беше първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19. Лекарството бе разработено от НИЦЕМ «Гамалея» заедно с Руския фонд за преки инвестиции. Ваксината бе наречена Спутник V.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...