Кремъл коментира преговорите за Карабах във Вашингтон


Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков коментира преговорите между външните министри на Армения и Азербайджан със заместник-държавния секретар на САЩ Стивън Биган във Вашингтон по въпроса за Нагорни Карабах.

Кремъл коментира преговорите за Карабах във Вашингтон

Той изрази мнение, че процесът на разрешаване на конфликта в Нагорни Карабах, който е в остър стадий, не трябва и не може да бъде място за съперничество и конкуренция. Говорителят на Кремъл подчерта, че Москва е готова да приветства всички стъпки, които ще помогнат за предотвратяване на войната.

„Ние следим отблизо ситуацията в контактната зона и все още считаме, че за този проблем не може да има друго регулиране, освен мирно“, каза Песков.

По-рано Държавният департамент на САЩ заяви, че външните министри на Армения и Азербайджан Зохраб Мнацаканян и Джейхун Байрамов са се срещнали със заместник-държавния секретар на САЩ Стивън Биган, след преговорите те обявиха за хуманитарно примирие в региона на Нагорни Карабах. Премирието влезе в сила в понеделник, 26 октомври, в 8.00 (7.00 московско време).

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...