Командир на наемниците от Сирия: В Карабах воюваме с Русия

27 октомври 2020-Нюз Фронт.

В Карабах сирийските терористи воюват с Русия. Това заяви един от командирите на групировката «Султан Мурад», която доставя наемници-терористи на Азербайджан.

„Получих солидна оферта от командира на султан Мурад, след като той изрази недоволство от работата ми“, написа американската журналистка Линдзи Снел в Twitter.

Тя е продуцирала документални филми за медии като MSNBC, VICE, Vocativ, ABC News, Ozy, Yahoo News и Discovery Digital Networks.
Командирът на сирийската групировка, която е част от протурската «Сирийска национална армия» в северозападна Сирия, покани журналистката на среща в Турция, за да промени гледната й точка за събитията. Но дори в кореспонденция с журналистката той обясни как сирийските терористи възприемат «командировките» в Либия и Азербайджан.

Командир на наемниците от Сирия: В Карабах воюваме с Русия

 

 

Командир на наемниците от Сирия: В Карабах воюваме с Русия

 

 

Командир на наемниците от Сирия: В Карабах воюваме с Русия

 

 

Според думите му сирийците воюват с руснаците в Либия и Азербайджан и тъй като руснаците са се превърнали в най-големите врагове на сирийците, и това е добре», написа Линдзи Снел в социалната мрежа.

Журналистката от много години отразява войната в Сирия, задържана е от турските специални служби на границата, но продължава да прави репортажи от зоните на военни конфликти. От началото на настъплението на Азербайджан в Нагорни Карабах Линдзи Снел често съобщава новини за сирийските терористи, които са отишли там да воюват. Тъй като е запозната с много наемници и жители на сирийските гранични области, тя получава информация от първа ръка.

 

Елизабет Цуркова, анализатор в Американския център за глобална политика (CGP), комуникира директно с терористи също. На 25 октомври, тя написа в туитър, че един от сирийските герои в нейното интервю за наемничеството едва не е загинал в Нагорни Карабах.»

» Абдел Базит «беше почти убит по време на боевете в Нагорни Карабах. 11 сирийци, членове на неговото подразделение, бяха убити и около 40 ранени след като арменците дадоха отпор. Съвременните наемници обикновено са пенсионирани военни от елитни части. Не сирийци. И те се превърнаха в оръдие “, написа Елизабет Цуркова в социалната мрежа.

Според различни източници на терористите в Азербайджан се обещават 1,5-2 хиляди долара на месец и че отиват там за пари, наемниците разказаха пред различни медии — от Ройтерс до Би Би Си.
Според неправителствената сирийска обсерватория за правата на човека (SOHR) най-малко 2050 сирийски терористи са изпратени в Азербайджан.
Към 21 октомври 170 от тях загинаха, а 118 тела вече бяха доставени в Сирия. Набирането на наемници се ръководи от дивизия «Султан Мурад и Хамза«.

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...