Covid-отделенията във всички големи столични болници са пълни

Covid-отделенията във всички големи столични болници са пълни, разкриват се нови легла, но няма достатъчно персонал. В най-голямата спешна болница в страната — «Пирогов», отделят два етажа за настаняване на заразени с коронавирус пациенти и лекари. В същото време повечето болници, които съгласно заповедта на здравния министър трябваше да осигурят легла за лечение на пациенти с коронавирус, изпитват затруднения.

Covid-отделенията във всички големи столични болници са пълни
Ковид отделение в Италия

Всичките 70 легла в Пулмологията и в Инфекциозното отделение на столичната болница „Света Анна“ са заети, както и 5-те реанимационни легла за пациенти с Covid.

В белодробната болница «Св. София», която разполага с 49 легла за пациенти с коронавирус, от които 5 интензивни, също няма места, съобщи директорът д-р Любчо Пенев.

61 медици от персонала на спешната болница „Пирогов“ са с ковид, заразени са и 60 пациенти на болницата, съобщи за bTV директорът проф. Асен Балтов:

«От днес започва преразпределение на етажите, така че ще бъдат обособени два етажа — един за пациенти, които ще бъдат лекувани за техните основни заболявания Разбира се, и за това, че са заразени с Covid ще бъдат под активно наблюдение денонощно. По същия начин ще процедираме с един етаж, който ще бъде изцяло за персонала на «Пирогов»».

3 отделения в «Пирогов» са затворени, поради липса на персонал. Търсят се млади медици, които да поемат работата в тях, каза още проф. Балтов. В Алекснандровска болница всички легла са заети, разкриват се и нови.

В университетската болница «Св. Иван Рилски» има общо 40 легла, но само за пациенти диагностицирани с коронавирус по време на лечението си там. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...