Външно министерство Армения: Обидите, подкрепата на тероризма, инструментализирането на религията с цел разпалване на омраза нямат място в цивилизования свят

26 октомври 2020-Нюз Фронт.

Арменското външно министерство изрази пълна солидарност с Франция и лично с президента Еманюел Макрон на фона на обидните изказвания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
Съответното съобщение е публикувано на страницата в Twitter на арменското външно министерство.

 

«Обидите, подкрепата na тероризма, инструментализирането на религията с цел разпалване на омраза нямат място в цивилизования свят».

Външно министерство Армения: Обидите, подкрепата на тероризма, инструментализирането на религията с цел разпалване на омраза нямат място в цивилизования свят

 

Париж отзова своя посланик в Анкара за консултации, след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган си позволи некоректно изявление по адрес на френския си колега Еманюел Макрон.
Турският лидер посъветва главата на Петата република да си «лекува психиката», съобщава днес, 24 октомври, агенция France-Presse.
Ердоган по-рано в събота, забравяйки добрия дипломатичен тон си позволи откровено оскърбление, заявявайки, че френският президент, който предложи идеята за «просветлен ислям» след жестокото убийство на учител в предградията на Париж, трябва да се подложи на психиатрична експертиза.

„Думите на президента Ердоган са неприемливи. Изпадането в крайности и грубост не е начинът. Изискваме Ердоган да промени политическия си курс, защото е опасен от всякакви гледни точки. Ние не участваме в ненужни спорове и не приемаме обиди “, посочиха от Елисейският дворец.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...