Вежди Рашидов: «До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата»

Това, че Министерството на културата не е глобило протестиращите, които хвърлят яйца по сгради — паметници на културата, е грешка според депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той би го направил 100 пъти до този момент, но по думите му това е отговорност на сегашния министър Боил Банов.

Вежди Рашидов: "До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата"
Източник: БГНЕС

«За съжаление институциите не работят от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата.»

Яйцата като образ влязоха и в друга тема на Вежди Рашидов, който обяви, че има намерение да се оттегли от политиката. Като мотив той посочи своята възраст и желанието да остане преди всичко творец. Иска обаче да види и чуе какво улицата ще предложи.

«Искам да видя какво улицата предлага като послание. А това, което предлага е яйца по паметници на културата», коментира Рашидов.

По адрес на Боил Банов заяви:

«Той още първата седмица се еманципира момчето. Обърна ми гръб. Да е жив и здрав… Аз го направих министър, а премиерът го назначи».

Въпреки това Рашидов добави, че е по-важно какво прави министърът.

За премиера и събитията около него през последните месеци Рашидов коментира, че «има недъзи, но и стотици добри неща и ако това не го признаем, ние сме един черноглед народ.

«Грешка е например, че може да излезе на министър-председателя запис от дома му. Това е недопустимо за нито една държава».

Според Рашидов обаче е недопустимо да се анализира какво точно е говорил Борисов, тъй като това се е случило зад вратите на дома му.

«Аз срещу вас вкъщи мога да кажа каквото си искам, както си искам. Недопустимо е да анализираме какво прави и какво казва премиера в дома си. Трябва да анализираме кое е истина и кое не е. Управлението се извършва на работно място, в кабинета, а не от дома, отсече Рашидов.

Той припомни, че когато Борисов е решил да става кмет само той и Христо Стоичков са били застанали до него, но и после бързо се е забравило какво е направено — пример квартали като Симеоново и Бояна вече имат канализация и не са на септични ями.

Относно ситуацията с председателя на НС Цвета Караянчева, бившият министър на културата посочи, че тя и премиерът «са си простили».

«Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди, известно време сигурно ѝ е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки», поясни Вежди Рашидов.

Коментари:

Зареждане ...