Сенор Асратян: Би било наивно да се мисли, че примирието ще сработи, тъй като Турция е основният инициатор на събитията в региона

26 октомври 2020-Нюз Фронт.

Въпреки третото споразумение за прекратяване на огъня азербайджанските въоръжени сили го нарушиха. Би било наивно да се мисли, че прекратяването на огъня ще влезе в сила за тях, тъй като основният инициатор на развитието на събитията в региона не е Азербайджан, а Турция. Това заяви полковник Сенор Асратян, бивш прес-секретар на армията на отбраната на Карабах.

Сенор Асратян: Би било наивно да се мисли, че примирието ще сработи, тъй като Турция е основният инициатор на събитията в региона

Според него единственият реален начин да се установи примирие в Карабах и да се сложи край на войната е да се признае независимостта на Арцах и да се принуди Баку да се примири с този факт.

 

Въоръжените сили на Азербайджан стрелят от ракетни системи «Град» и «Смерч» по населените места от района на Мартуни, град Мартакерт, както и селата от района на Аскеран.
Жилищна сграда се запали в град Мартуни. На място се извършват спасителни операции. Данните за жертви и пострадали се уточняват.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме.

Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...