Иран стяга бронетанкови подразделения на IRGC в зоната на боевете в Карабах

26 октомври 2020-Нюз Фронт.

Сухопътните войски на Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC) на Иран са съсредоточили танкове и друга бронетехника в северозападния регион на страната, за да защитят границите си с Азербайджан и Армения от продължаващия военен конфликт в Нагорни Карабах .Това съобщи на 25 октомври, иранската информационна агенция Mehr.
Според информацията, допълнителни сили на IRGC са разположени в градовете Джулфа и Ходаферин в провинция Източен Азербайджан, за да «гарантират безопасността на хората и да поддържат стабилността на съвместните граници».

Иран стяга бронетанкови подразделения на IRGC в зоната на боевете в Карабах

Тази седмица Иран започна широкомащабно учение на силите за противовъздушна отбрана на страната, включително части от IRGC. Не беше уточнено дали ученията с кодовото наименование „Защитници на небето“ са свързани с продължаващите военни действия в конфликтната зона на Карабах, близо до северните граници на Иран. Във вторник, 20 октомври, от Нагорни Карабах е получена информация за тежки боеве в южния сектор на фронта, в района на водохранилището Худаферин, близо до територията на Ислямската република. Появиха се съобщения и за безпилотен самолет, свален над Карабах и паднал на иранска територия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...