Гърция нарече Турция «туристическа агенция» за терористи и джихадисти

26 октомври 2020-Нюз Фронт.

Гърция нарече Турция «туристическа агенция» за терористи, предава изданието Greek City Times.

По време на преговори в Атина с руския си колега Сергей Лавров гръцкият външен министър Никос Дендиас изрази загриженост относно негативната роля, която Турция играе в Сирия, и факта, че тя «се е превърнала в» туристическа агенция «за терористите.

Гърция нарече Турция "туристическа агенция" за терористи и джихадисти

Изразих загрижеността си относно отрицателната роля, която Турция играе в Сирия, подкопавайки постигнатите успехи. Също така от факта, че Турция се превърна в туристическа агенция за джихадисти, които се насочват към различни фронтове “, каза Дендиас.

 

Напомняме, че по-рано телеграм-каналът «wargonzo» с позоваване на източниците си в Истанбул, съобщи, че Анкара е прехвърлила 1200 от своите планински специални части от турския Кюрдистан в Баку и след това в зоната на карабхския конфликт

 

«Специалисти от Турция трябваше да заменят азербайджанските специални сили, които не могат да издържат на пряк сблъсък с партизани и опълченци от Арцах в планинските масиви», се казва в съобщението.Тук става дума преди всичко за южния фронт и посоката Джебраил-Хадрут.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...