Байдън обвини Русия в публикуване кореспонденцията на сина му

Кандидатът за президент от Демократическата партия Джо Байдън заяви, че публикуването на кореспонденцията на сина му Хънтър е част от руска кампания за дезинформация. Това съобщи «Интерфакс».

Байдън обвини Русия в публикуване кореспонденцията на сина му

„От това, което прочетох и знам, разузнавателната общност предупреди президента (Доналд Тръмп), че Джулиани (Руди Джулиани, адвокатът на Тръмп, бел.ред.) получава дезинформацията от руснаците. И също така знаем, че Путин много се старае да разпространява дезинформация за Джо Байдън. И затова, когато обедините Русия, Джулиани, президента заедно, точно това е, което е налице. Това е клеветническа кампания”, каза Байдън.

По-рано New York Post публикува редица статии, базирани на кореспонденцията, за която се твърди, че е намерена в лаптопа на Хънтър Байдън. В едно от писмата, датирано от 17 април 2015 г., Пожарски изказва своята благодарност към Хънтър Байдън, че го е поканил във Вашингтон, за да се срещне с Джо Байдън, който по това време е бил вицепрезидент. Вестникът посочва, че в друго писмо той моли Байдън-младши да помисли как може да използва собственото си влияние, за да окаже помощ.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...