Нешков: Министър от Северна Македония пише Ода на омразата срещу България

Не идването в София на Любчо Георгиевски е важно, а завръщането му в Скопие , смята журналистът

Нешков: Министър от Северна Македония пише Ода на омразата срещу България
Любчо НешковСнимка: БГНЕС

«Не идването в София на Любчо Георгиевски е важно за преговорите, а завръщането му в Скопие». С тези думи Любчо Нешков от агенция БГНЕС коментира пред БНР визитата в България на бившия премиер на Македония Любчо Георгиевски и добави:

«Той е изправен пред най-важната си може би мисия в политическата си кариера, независимо дали е бил изпратен от Зоран Заев, или е било подсказано — няма значение за случващото се в момента».

По думите на Нешков Георгиевски е получил много ясна и точна информация, че цялата пропаганда в Северна Македония е фалшива и няма нищо общо с политическата действителност между двете страни:

«Любчо Георгиевски разбра, че никой в България не иска промяна на Конституцията и никой в София не предлага нов договор между двете държави. Той това го разбра и сега трябва да го съобщи лично на този, който го е изпратил. …

Той разбра, беше му казано директно, че това не е блъф и не е информация от последните 10 дни или от разговори, които той е провел в една или друга институция в София, а са предупреждения, които са идвали от 2019-а година.

Аз лично знам, че подобни неща са казвани на Никола Димитров още през януари 2019-а година. След това те са повтаряни и на Зоран Заев, че така не бива».

Любчо Георгиевски

Според Любчо Нешков в Северна Македония са опитали да разрушат историческата комисия, защото тя не работеше повече от година, а в началото на 2020-а са били спрени заплатите на членовете и от македонската част в нея:

«По-страшното за пътя, по който е тръгнала Северна Македония, са икономическите взаимоотношения. Как искате да влизате в икономическа общност, ако без основание блокирате инвестиции на съседна държава?

Как ще обясните факта, че идва «бял» бизнес в страната ви, а вие предпочитате престъпен и обвързан с офшорки и лица, които обслужват великосръбските интереси на Балканите — черногорски бизнесмени официално, но скрити зад десетки офшорни лица. Това е информация от Македония, не е от София», подчерта Нешков.

Той изказа недоумение как може да бъде обяснено това, че заместник-министър от правителството на Северна Македония пише Ода на омразата срещу България, както и че финансирани от държавата медии участват в тази кампания.

«Любчо Георгиевски трябва много ясно да предаде и последната точка — че България не е изолирана. Такъв термин в ЕС не съществува — там се иска пълно единодушие», посочи още Нешков.

В предаването «Събота 150» той заяви, че Зоран Заев е заложник в чужд геополитически проект и подчерта, че всички трябва да са наясно, че не става дума само за историята:

«Не само миналото и настоящето, а бъдещето ни обединява. Как ще обясни Заев, че в неговия мандат се връщат пари за Коридор №8».

Интервю на Деян Йотов с Любчо Нешков в предаването »Събота 150»

Коментари:

Зареждане ...