САЩ: Запасете се с храна, лекарства и пари преди изтичането «ултиматума» на Тихановская

Гражданите на САЩ, намиращи се в Баларус, бяха посъветвани да си набавят запаси от храна, лекарства и налични финансови средства.

САЩ: Запасете се с храна, лекарства и пари преди изтичането "ултиматума" на Тихановская

Дадената препоръка бе напревена преди изтичането в неделя на «ултиматума» на Светлана Тихановская, която тя постави на Александър Лукашенко, предаде РИА Новости.

По-рао бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская обяви, че поставя ултиматум на властите в Беларус, начело с президента на републиката Александър Лукашенко.

Тихановская постави ултиматум на Лукашенко

Според думите й, властите разполагат с 13 дни, за да изпълнят изискванията.

„1. Лукашенко трябва да обяви оставката си. 2. Уличното насилие трябва да спре напълно. 3. Всички политически затворници трябва да бъдат освободени“, се казва в съобщението на Telegram канала на Тихановская.

Тихановская постави ултиматум на Лукашенко

Тя отбеляза, че ако изискванията не бъдат изпълнени до 25 октомври, «цялата страна ще излезе спокойно на улицата с народен ултиматум».

Според нея в този случай на 26 октомври ще започне национална стачка на всички предприятия, всички пътища ще бъдат блокирани и продажбите в държавните магазини ще рухнат.

„Опитвате се да парализирате живота на страната ни, без да осъзнавате, че Беларус е по-силна от режима. Тъй като чакахте заповед, ето ви я заповедта. А крайният срок за изпълнението й е до 25 октомври”, каза тя.

По-рано Тихановская коментира посещението на белоруския президент Александър Лукашенко в следствения арест, където се срещна с представители на координационния съвет на опозицията.

Пто-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че в страната няма да има приватизация в угода на „шарлатаните от чужбина“.

Лукашенко: В Беларус няма да има приватизация "в угода на шарлатаните зад граница"

Главата на републиката направи тава изявление, когато даде съгласието си назначаването на Сергей Никифорович за генерален директор на ОАО «БЕЛАЗ», съобщава «БелТа».

Според Лукашенко държавата винаги ще подкрепя това предприятие, следователно, за да угоди на „шарлатани от чужбина“ в Беларус, в страната няма да се приватизира всичко и всички.

„Защо съм толкова чувствителен към предприятията? Не защото не разбирам, че частната собственост трябва и може да съществува. Изработихме твърд имунитет към справедливостта. Нямаше справедлива приватизация никъде, в никоя държава“, каза той.

Лидерът на държавата добави, че подобно решение «ще потопи страната във водовъртеж».

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...