Полският президент заразен с коронавирус

Полският президент Анджей Дуда е заразен с коронавирус, но се чувства добре, съобщи днес в Туитър президентският говорител Блажей Спихалски.

Полският президент заразен с коронавирус

В съобщението, цитирано от полски медии, се казва, че вчера на Дуда е бил направен тест за коронавирус и резултатът е положителен.

«Президентът се чувства добре. Ние сме в постоянен контакт със съответните медицински служби», заяви Спихалски, който е с ранг на държавен секретар в президентството.

Вчера, когато според съобщението е правен тестът на Дуда, той посети Националния стадион във Варшава, където започна работа за създаване на временна болница за болни от Ковид-19, отбелязва полската телевизия Те Фау Ен 24.

Вчера по данни на полското здравно министерство са потвърдени 13 636 нови случая на заразени с коронавирус, починали са още 153 души. Това е най-големият брой нови случаи за денонощие от началото на епидемията. Общо досега са потвърдени 228 318 случая на заразяване, починали са 4178 души, съобщи полската агенция ПАП.

От днес в Полша влизат в сила нови ограничения заради коронавирусната инфекция, включително затваряне за две седмици на барове и ресторанти, отбелязва Ройтерс.

Източник: Варшава, БТА

Коментари:

Зареждане ...