Замминистър: Към края на годината България ще получи 2 млн и 500 хиляди ваксини

Правителството гарантира, че към края на годината България ще получи 2 милиона и 500 хиляди ваксини срещу коронавирус, когато ваксината се регистрира. Това заяви в Плевен д-р Бойко Пенков – заместник-министър на здравеопазването .

Замминистър: Към края на годината България ще получи 2 млн и 500 хиляди ваксини
д-р Бойко ПенковСнимка: БГНЕС

Сключен е договор за ваксините, каза на среща с лекари и представители на здравни институции д-р Пенков:

«Една от големите компании, която прави такива биологични лекарства като ваксини е много напреднала и очакваме към края на годината. Правителството гарантира държавата ни да получи 2 милиона и 500 хиляди ваксини».

«Също така се полагат големи усилия за осигуряване на всички необходими лекарства в болниците за лечение на хората и отделно подсигуряване на целия есенно-зимен сезон с лични предпазни средства», добави той.

«Едно от най-важните неща е да може да има превенция на заболяването. Тогава, когато ваксината се регистрира за пръв път, ние сме сигурни, че вече имаме договорени и гарантирани 2,5 милиона. Втора, очаквам до 20-25 дни да получим първата голям пратка с лекарства за коронавирус. Правителството одобри средства и одобри договор, който трябва да се сключи с компанията», посочи д-р Пенков.

Коментари:

Зареждане ...