Тръмп: В Русия вероятно ни считат за луди

Американският президент Доналд Тръмп изрази мнение, че в Русия вероятно считат американците за луди поради предположенията, че Москва може да е участвала в електронната кореспонденция на сина на кандидата за президент от Демократическата партия Джо Байдън. Това съобщи РИА Новости.

Тръмп: В Русия вероятно ни считат за луди

По-рано главата на разузнавателния комитет на САЩ Адам Шиф заяви, че публикуването на «разкритията» за Джо Байдън и сина му Хънтър е опит на Русия да проведе кампания за дезинформация.

След това обаче ръководителят на американското национално разузнаване Джон Ратклиф и ФБР заявиха, че публикуването на имейл кореспонденцията на Хънтър Байдън няма нищо общо с Руската федерация.

„Този ​​лаптоп (на който беше намерена кореспонденцията) е катастрофа за тях … Той някак си забравил да си го вземе. Какво е това, по дяволите? И тогава Шиф каза, че Русия го е направила … Те (руснаците) вероятно считат, че ние сме най-лудите хора на Земята“, подчерта американският лидер.

По-рано беше съобщено, че изземването на лаптопа от ФБР на сина на кандидата за президент от Демократическата партия Джоузеф Байдън Хънтър може да е свързано с пране на пари.

Петро Порошенко, бидейки президент на Украйна, наколко пъти настоява да се закрие делото срещу газовата компания «Burisma», в чийто съвет на директорите е синът на тогавашния вицепрезидент на САЩ.

Скандални подробности за "делото Байдън"

Това се казва в публикуваните в «ColonelCassad» показания на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Шокин, който е бил принуден да подаде оставка, отказвайки се да спре разследването.

«Заставиха се да напусна поста си, защото водех мащабно разследване на корупционните схеми в компанията «Burisma Holdings», която се занимава с производството на природен газ в Украйна, с Хънтър Байдън, синът на Джо Байдън — в съвета на директорите», сподели Шокин.

Според него, компанията е имала подкрепата от страна на САЩ. Фактически, предвид обстоятелствата, вицепрезидентът на Барак Обама е лобирал за нейните интереси.

«Няколко пъти президентът Порошенко настояваше да замета производството срещу «Burisma», той също мислеше върху възможността да се закрият следствените действия срещу компанията, което аз нямаше да направя. Затова ми се наложи да подам оставка под непосредствения и интензивен натиск от страна на Джо Байдън и администрацията на САЩ», заяви той.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...