САЩ се опитват да разсекретят файлове на RussiaGate

Американските спецслужби отчаяно възпрепятстват разкриването на документа, който оспорва изводите на разузвателната общност за намесата на Русия в изборите през 2016 г.В США пытаются рассекретить файлы по RussiaGate, которые уничтожат демократов

Агецията «Ройтерс» притежава писмо, написано от директора на националното разузнаване Джон Ратклиф. В него той настоява да се представи пред съда на обществеността истината, която се скрива от години.

Трима чиновници от правителството на САЩ съобщили на журналистите, че става дума за материали, които опровергават изводите на силоваците, направени през 2017 г. в рамките на делото «RussiaGate».

Тогава противниците на Тръмп се опитаха да го обвинят в сговор с Русия, която уж му помогнала да победи. Сега противниците му пречат да разсекрети документа, който може да навреди на Джо Байдън.

Според източниците, документът, разкриващ лъжата на демократите, е твърде деликатен, за да бъде публикуван преди изборите. На фона на това и ЦРУ, и Агенцията на националната сигурност се опитаха да попречат на Ратклиф.

Самият той е подложен на нападки, защото отказва да съдейства на Демократическата партия.
За това нееднократно е обвиняван в «политизиране» на разузнаването с цел президентът да бъде оправдан.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...