САЩ разработват оръжие, което Русия вече е в състояние да неутрализира

23 октомври 2020-Нюз  Фронт.

Закъснелите успехи на Пентагона в създаването на хиперзвукови оръжия бяха помрачени от тестове на системи ПВО, проведени в Русия.

Зенитно-ракетните комплекси С-300В4 преминаха поредица от тестове, демонстрирайки способността за успешно прихващане на хиперзвукови ракети.
Източници на изданието «Известия» твърдят, че тестовете са се провеждали на няколко етапа. По-специално военните тестваха С-300В4 в рамките на учението „Кавказ 2020“.Тестовете се проведоха на фона на обявеният от Пентагона пробив в развитието на американските свръхзвукови оръжия. Прототипите на крилати ракети бяха тествани след много неуспешни опити да настихнат с руския военно-промишлен комплекс.

САЩ разработват оръжие, което Русия вече е в състояние да неутрализира
На фона на провалите, които струваваха на бюджета на САЩ милиарди долари, беше решено да се затвори един от проектите в началото на годината. Въпреки това през септември стана известно за успешните изпитания на два други хиперзвукови снаряда.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, описвайки разработките на американските инженери, на висок глас заяви, че ракетата „лети толкова бързо, че е много трудно да се забележи“.
За да унищожи успешно този вид боеприпаси, руската система за противовъздушна отбрана С-300В4 е оборудвана с противоракета, която също развива свръхзвукова скорост и е способна да прихване вражеска цел на разстояние до 400 километра.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...