Путин: Във внесените от САЩ демокрации управляват васали

Времето, когато Русия и САЩ решаваха всичко, остана в миналото, заяви днес пред дискусионния клуб «Валдай» руският президент Владимир Путин и изрази готовност да дискутира глобалните проблеми с други страни, ако възникне необходимост, предаде Ройтерс.

Путин: Във внесените от САЩ демокрации управляват васали

Китай и Германия, имайки предвид тяхното политическо и икономическо влияние, вървят към статут на свръхдържави, докато САЩ вече не могат да претендират на някогашното си доминиране. Съществено се е трансформирала ролята в международните дела на Великобритания и Франция, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Путин нарече фикция «вносните» модели на демокрация.

«Виждаме как функционират вносните модели на демокрация. Това е просто обвивка, . . . фикция, лишена от вътрешно съдържание и даже от подобие на суверенитет», заяви руският държавен глава.

Според него «там, където се реализират подобни схеми, народа за нищо не го питат, а ръководителите са не повече от васали, а вместо васала, както е известно, всичко решава господарят».

Пандемията от новия коронавирус показа на страните по света, че трябва да се действа съвместно, но човечество засега не се е научило на това, смята руския президент.

БТА

Коментари:

Зареждане ...