НАТО създава космически център в базата «Рамщайн» в Германия

Във военната база «Рамщайн» в Германия НАТО ще създаде космически център за свръзка и за наблюдение на заплахите. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след края на първия ден от виртуалното двудневно заседание на министрите на отбраната на страните от алианса.

НАТО създава космически център в базата "Рамщайн" в Германия
Рамщайн, Германия

Той не уточни кога центърът ще заработи, нито колко служители ще привлече. Генералният секретар отбеляза, че центърът ще служи за подаване на данни към войските на бойното поле, както и за съгласуване на общи дейности.
Столтенберг допълни, че министрите са обсъдили доклад за състоянието на чувствителната инфраструктура, включително на подводните далекосъобщителни кабели, по които преминава интернет сигнал и се обменят данни, свързани с работата на финансовите пазари.
Генералният секретар заяви, че е поставил на обсъждане спора между Гърция и Турция за добива на горива край Кипър. По неговите думи е последвал «плодотворен обмен на мнения». Политиците трябва да търсят решението на споровете и да не оставят това в ръцете на военните. БТА

Коментари:

Зареждане ...