Путин: Не изключвам нови проблеми в световната икономика заради коронавируса

Руският президент Владимир Путин заяви, че процесите на глобално икономическо възстановяване на фона на пандемията от коронавирус все още са нестабилни и в бъдеще може да се появят остри проблеми. Това съобщи РИА Новости.

Путин: Не изключвам нови проблеми в световната икономика заради коронавируса

Според него епидемиологичната ситуация е трудна, в много страни, включително в Русия, броят на случаите на COVID-19 нараства. В някои държави е обявен локдаун, при който предприятия и компании замразяват дейността си или масово преминават към дистанционен режим на работа.

Руският лидер също така отбеляза, че се налагат принудителни ограничения в бита, в ежедневието на хората, което също се отразява на работата на цели сектори на икономиката.

По-рано руският президент Владимир Путин възложи на кабинета на министрите да осигури финансиране за ваксинация на населението срещу грип и коронавирус след регистрацията на ваксините. Съответният документ е публикуван на уебсайта на Кремъл.

Путин: До 60 % от населението на Русия трябва да се ваксинира срещу грип

Отбелязва се, че правителството трябва да осигури пълно финансиране за профилактика на острите респираторни инфекции през есенно-зимния период 2020-2021 г.

Така от грип трябва да бъдат ваксинирани до 60 % от населението на Русия, а до 75 % от рисковите групи.

Необходимо е също така да се обезпечи за хората ваксина срещу COVID-19 след държавната регистрация на съответната ваксина.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...