Проф. Антоанета Христова: Президентът е знаел, че е бил контактен преди да замине

В студиото на БНТ присъства политическият анализатор проф. Антоанета Христова, според която в коронавирус-скандала с държавния глава има макро- и микроподход на анализ. Първо, в макроанализа се нанася сериозен имиджов удар на президента. Микроанализът показва, че президентът е знаел, че е бил контактен преди да замине, обясни тя.

Проф. Антоанета Христова: Президентът е знаел, че е бил контактен преди да замине

Аз имам сериозни забележки по отношение на управлението на президента, но проблемът е повече с неговата администрация, която би трябвало да е по-компетентна в такива ситуации, коментира Христова.

По думите й много малко политици играят ролята на модел, за да продължат да спазват моралните, качествени критерии. Затова и ние имаме проблем с високата оценка на добрия рейтинг на институциите. Тези, които са на върха, забравят правилата на играта и ролята, в която са влезли, каза Христова.

Според нея в страната никога не сме имали неизпълнение ролята на президент с преминаване директно в ролята на политическо-партиен лидер.

Припомняме, визитата на държавния глава в естонската столица в инициативата «Три морета» бе  безсрочно прекратена заради негов контакт със заразен с коронавирус. За това, че Румен Радев е бил в контакт с такъв преди пътуването си обаче стана ясно от фейсбук страницата на естонския президент Керсти Калюлайд. От президентството отрекоха информацията, а самият президент при завръщането си у нас обвини «доброжелатели», че са му спретнали «активно мероприятие».

Симеон Янев, News.bg.

Коментари:

Зареждане ...