Божков създава партия «Българско лято», ще участва в изборите

Бизнесменът Васил Божков обяви в профила си във «Фейсбук», че създава гражданска платформа «Българско лято», която да прерасне в партия.
Божков създава партия "Българско лято", ще участва в изборите
Божков публикува клип от фейсбук страница на «Българско лято» с кадри от учредителното събрание, проведено вчера. Виждат се двайсетина души с маски. Става ясно, че предстоят вътрешни избори за регионални лидери, а след това участие в парламентарните избори.
Божков създава партия "Българско лято", ще участва в изборите

Прокуратурата няма да проверява публикуваните от Васил Божков съобщения с човек, за когото обвиненият бизнесмен твърди, че е финансовият министър Владислав Горанов. Това стана ясно от интервю на главния прокурор Иван Гешев за БНТ.

Гешев: Прокуратурата няма да проверява публикуваните от Васил Божков съобщения

В него той каза, че не е прочел публикуваните във «Фейсбук» sms-и, но други прокурори са ги чели и не виждат причина за наказателно-правна реакция. Главният прокурор определи ситуацията като «поредната серия от един несвършващ сериал”. Гешев подчерта, че прокуратурата не обвинява хора по списък, а по доказателства.

“Поредният случай се използва в зависимост от интересите на определени политически сили. Аз ги наричам, част от тях, анархолиберални кръгове… Наричам това “клуб по интереси“. Интересът им е да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг. Общият враг е прокуратурата и в най-общ план — държавата“, каза Гешев, съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...