Зеленски заплашва с отмъщение: Който отстъпи Крим без бой, ще си понесе последствията!

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че страната започва изграждането на две военноморски бази «за защита на Черноморския регион». Това съобщи РИА Новости.

Зеленски заплашва с отмъщение: Който отстъпи Крим без бой, ще си понесе последствията!

„Започваме да изграждаме две държавни украински военноморски бази за защита на Черноморския регион“, каза украинският лидер по време на годишното си обръщение към Върховната Рада относно вътрешната и международната ситуация.

 

Зеленски заяви, че страната му изгражда армия, която може да защитава Украйна както на сушата, така и във водата, въздуха и киберпространството, така че «никой друг дори не би си помислил да посегне» на суверенитета и териториалната цялост на украинската държава.

„За да не може никой да помисли, че парче територия може да бъде отнето от Украйна, без да се изстреля нито един изстрел. А тези, които без бой дадоха Крим, трябва да си понесат отговорността“, подчерта президентът и добави, че не става въпрос за отмъщение, а за справедливост.

През март 2014 г. в Крим се проведе референдум, в резултат на който полуостровът стана териториална част на Русия, а Севастопол стана град с федерално значение.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...