Пореден социалист напусна БСП в парламента

Още един социалист напусна парламентарната група на левицата в парламента. Това е Чавдар Велинов.

Пореден социалист напусна БСП в парламента

Новината съобщи в началото на пленарното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева. Посочените от него причини са непреодолими ценностни различия с начина на вземане на решения и работата в ПГ на социалистите.

Той също става независим депутат.

Припомняме, в края на септември месец шестима депутати напуснаха групата на левицата — Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов, Георги Андреев. От тях петима обявиха, че напускат и партията — без Валери Жаблянов. Така ПГ група на БСП остава със 71 депутати. От БСП призоваха обаче депутатите да напуснат и парламента.

Социалистите са изненадани от оставката на Чавдар Велинов. Това стана ясно от брифинг на червените депутати.

За Христо Проданов напускането е изненадващо. Той припомни, че когато Красимир Янков и сподвижниците му напуснаха групата на БСП, депутатите се събрали и лидерът Корнелия Нинова попитала има ли други с желание да се разделят. Велинов беше на заседанието и не е заявил такова желание, посочи Проданов.

Стефан Бурджев, който е депутат от Плевен заедно с Велинов, също изрази съжаление. Той разговарял с плевенската организация. Те са смутени и разочаровани, обясни социалистът. В четвъртък левите в Плевен се събират, за да обсъдят случилото се.

Заради недоволство от лидера на БСП Корнелия Нинова стана ясно и че 40 социалисти от софийската организация напуснаха партията. Всички те са от района, в който членува Румен Овчаров. От партията отрекоха информацията за броя на напусналите. News.bg.

Коментари:

Зареждане ...