France24 публикува видеоматериали за сирийски терористи, воюващи на страната на Азербайджан

21 октомври 2020-Нюз Фронт.

Френският новинарски телевизионен канал „France24” показа редица видео материали, доказващи присъствието в Арцах на сирийски терористи, воюващи на страната на Азербайджан.Както съобщава изданието «Арменпрес«, част от видеозаписите са заснети в лагер в Сирия, другата част — в зоната на конфликта Арцах-Азербайджан.

В началото на статията се съобщава, че за войната в Арцах сирийски наемни терористи се доставят в Азербайджан през Турция, но и Азербайджан, и Турция отхвърлят присъствието на терористи в редиците на азербайджанската армия.

 

France24 публикува видеоматериали за сирийски терористи, воюващи на страната на Азербайджан
Първото видео показва лагер в Сирия, където терористите провеждат учения преди пътуване до Азербайджан.
Следващите кадри вече са заснети на територията на Азербайджан и главно от терористи, които ги публикуват в социалните мрежи.

От 27 септември Азербайджан, използвайки целия си арсенал, с подкрепата на Турция, започна военна операция срещу Арцах. Огънят се води дори в посока на цивилното население както в Арцах, така и в Армения. Има потвърдена информация, че наемници, прехвърлени от Турция от Сирия, също воюват срещу арменската страна във въоръжените сили на Азербайджан.

По-рано от Съвета на Федерацията на Русия посочиха условието за провеждане на антитерористична операция в Карабах.

Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...